【世界搜奇】每日躺梳化10小時 輕鬆月賺$7700

放工、放假能夠攤喺梳化打機、聽歌、瞓覺、食嘢,咩都唔做簡直係人生一大樂事!有無諗過攤喺梳化都可以係一份專業的工作?俄羅斯一個女子就擁有這份令全世界稱羨的工作!身為梳化測試員的她,每天需花10小時試坐梳化,確保新梳化的舒適度和安全性,輕鬆月賺7700港元。

根據媒體報導,俄羅斯家具大廠M25集團日前公開招聘梳化測試員,專門為新產品進行測試,短短幾天,就收到超過5000多名面試者的履歷。來自俄羅斯的 Anna Cherdantseva 在多位應徵者中脫穎而出,獲得這份令人羨慕的工作。

該公司發言人表示,26歲的 Anna 有行銷背景,被視為是較適合擔任梳化測試員的人選。 Anna 對於可以得到這份工作,感到相當興奮,並指對於改善梳化有許多想法,相信花在梳化上的時間愈多,對工作就愈有好處。

Anna 目前月薪為1000美元 (約7700港元) ,通過三個月試用期後,便可成為正式員工,成為永久的梳化測試員。

資料來源:http://www.odditycentral.com/…/young-woman-lands-dream-job-…